• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День захисника України та українського козацтва.

День захисника України та українського козацтва.

2018-10-08

/Files/images/vihovna_robota/IMG_2450.JPG

14 жовтня в нашій державі відзначається День захисника України та українського козацтва. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

З 8 по 12 жовтня у школі проходив Тиждень українського козацтва. Традиційним для нашої школи є виготовлення оберегів для захисників, написання їм листів . Діти вкладають в них всю свою любов та вдячність. Під час виготовлення оберегів діти співали патріотичні пісні, з яких обирається та одна, яку потім заспівали усією школою. Цього року це пісня «Нам потрібне мирне небо».

Змагання «Козацький гарт» між двома командами учнів 7-11 класів. З азартом та бойовим духом змагалися у силі та спритності, а в результаті перемогла дружба.

Як і козаки, ми не забули про справжню козацьку кашу. Ніщо не приносить стільки задоволення як похід, вогнище, пісні, ігри та смачна каша. Це була позитивна крапка перед канікулами.

Хореографічний колектив «Синичанка» брав участь у районному святі в с. Розсішки, батьківщині ватажка гайдамаків Івана Гонти. Усі заходи, учасниками яких протягом тижня були учні нашої школи, торкнулися кожного учня. Патріотів потрібно плекати змалку. Саме громадянське виховання є пріоритетним у нашій школі. Недаремно Сенека сказав: «Люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя».

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi