День української писемності та мови

2018-11-09

/Files/images/bbloteka/м.jpg

Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній. Олесь Гончар

9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова. З 05.11. – 09.11. 2018 року в нашій школі пройшли заходи під гаслом «Мова-скарбниця духовності народу!» Відкриття Тижня розпочалося урочистою святковою програмою. Ведучі свята розповіли про значення мови в житті народу та про святкування Міжнародного Дня української писемності та мови.

Протягом тижня були проведені змістовні, пізнавальні та цікаві заходи:

- «Мовознавчий турнір» для учнів 5 – 6 класів;

- Конкурс «У світі чарівної казки» для учнів 1 – 4 класів;

- Конкурс читців «Лунай, величне наше слово» ;

- Конкурс знавців української мови імені Петра Яцика для учнів 3 -11 класів;

- Участь у акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

У рамках проведення тижня української мови проведено конкурс стінгазет до Дня української мови та писемності та організовано книжкову виставку «Рідна мова солов’їна».

У проведенні тижня української мови брали участь усі учні школи. Виховні заходи всім дуже сподобались. Найактивніші учасники отримали грамоти за участь у проведенні тижня української мови.

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi